Tuesday, April 21, 2009

Si NaKaL iTu

sewaktu kecilnya.. kami sering mengatakan yang dia adalah seorang pendiam.... tapi as time goes by... mama perhatikan she is so cheeky... so nakal n suka kacau orang.... berbanding adel... dni memang agresif dalam segala benda walaupun dari saat kelahiran sehingga suatu ketika yang mama pun x pasti biler adel yang menunjukkan ciri-ciri kenakalannya. tak tahu bila fasa itu berubah kepada dini. adel seperti biasa maintain cute as model.... dini pun sama... tetap chomel walaupun nakal.

pic above taken by mama pada suatu petang dikala mama nak fetch derang dari skol. dni keep menganggu iffat sampai menanges iffat dikerjakan oleh si nakal ini. lihat saja ekspressi muka dni.. terserlah kenakalannya. Dni... dont be like dat k.... nanti orang marah... kita kena kawan dengan semua orang. dunia ini bukan sekadar ada dni.. adel... mama n papa.. dunia kita penuh dengan orang lain yang akan selalu berada di sekeliling kita sama ada kita kenali atau pun tidak.. so its important to us to be good n nice to others... always remember dat k... n always remember to appreciate all people that being good n nice to us.

ok lah sayang.... mama sayang kamu... keletah kamu berdua sering membuatkan mama tersenyum.. biar sesukar mana mama lalui kehidupan ini... adanya kamu.. papa.. dan orang2 lain yang kamu tahu siapa kamu... itu sudah cukup untuk menjadikan mama kuat..

BuaT aKu TeRsENyUM - SheiLa On 7
======================================
Datanglah sayang, dan biarkan ku berbaring
Di pelukanmu, walau untuk sejenak
Usaplah dahiku, dan ‘kan ku katakan semua

[Reff:]
Bila ku lelah tetaplah disini,
jangan tinggalkan aku sendiri
Bila ku marah, biarkan ku bersandar,
jangan kau pergi untuk menghindar

Rasakan resahku, dan buat aku tersenyum
Dengan canda tawamu, walaupun ‘tuk sekejap
Kar’na hanya engkaulah, yang sanggup redakan aku

Kar’na engkaulah satu-satunya untukku,
dan pastikan kita s’lalu bersama
Kar’na dirimulah yang sanggup mengerti aku,
dalam susah ataupun senang

[Bridge:]
Dapatkah engkau s’lalu menjaga ku
Dan mampukah engkau mempertahankan ku

5 comments:

adex-aieda said...

nakal eik kak?
samalah ngan twins adex...nakal & lasak.. adoiiiii...
tp mamy depa x kurus2 pon...hehehe

kak.. nanti amik award kat blog adex eik...

-- LoVe.. LiFe -- said...

ok sayang

mas said...

slm anak2 ummi yg da makin besau n ceeky girls ni...hehehe...
apa la mummy tu ek...
kita nk membesar tau...kene la explore sumanya...(hehehe..hangin x mummy...)

ala sam aje ngn sufi tu....
ummi pn da mula rasa perkembangan yg makin lasak gitu...

k mummy kene lebih sabar yek...
sama2 la kita menahan kesabaran yg xakan habissss....huhuhu...

Rantong said...

Salam ziarah. Sekadar pemberitahuan demi kesejahteraan hidup.

Rancangan "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" kini, ke udara di screen komputer anda. Sertai & daftar sekarang. Kemasukan adalah PERCUMA...

Liana said...

Salam... O...kembaryer...bestnya...comel2 pulak tu...

Akak dah email pasal baby tight tu yer...

http://manjakusayangcollection.blogspot.com/