Friday, April 30, 2010

WisHinG u aLL The BesT

smalam... we just had a simple makan2 with all my mentees. thanx for all yg datang. aifaa x der plak smalam sebab sebok bermeeting. hehehhe.. untuk all of u good luck for ur final exam n everything. untuk arab dan ayed... thanx sebab jadi mentee saya yang best.... (pedulik apa aku ngan aper org lain cakap.. hahhahaha).. semoga berjaya diluar sana.

this semester x sempat nak kemana2 sebab afrina masih kecik plus mama yg baru wat minor operation. next time k....

-- cuppies made by ita gdm --

-- tiba2 plak mama jd model ida gdm . ita... leh dpt diskaun x?--

-- adik2 ku yg cukup sabar ngan kerenah mentornye nieh--

-- pizza --

-- abes jugak derang nie akhirnya --

-- aju mkn x pandang kiri kanan -




aFriNa in aCTioN




Thursday, April 29, 2010

NgaNtuKs...

cuba untuk menaip.. tapi mata ku sudah hampir terlena... lalu bagaimanakah? haruskah ku tidur atau pun terus berjuang.... hahhahhaha.......... mama ngantuks giler.... huhuhuhu... mulut still sakit. camner nak berpizza jap lagik nieh... tulung2

Friday, April 23, 2010

InsYaAllah..

mimpi adalah kunci
untuk kita menakhlukkan dunia
berlarilah tanpa lelah
sampai engkau meraihnya

laskar pelangi
tak kan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
warnai bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia
selamanya…

cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau hidup kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

laskar pelangi
tak kan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersyukurlah pada Yang Kuasa
cinta kita di dunia
selamanya
selamanya

-- laskar pelangi :: nidji --


ya ampun.. ngantuknyer time nieh.. camner la nak bertahan sampai kol 6 kang nie... harap2 sesi petang nie cepat la derang siap. huhuhuhu... actually i'm in da computer lab right now. budak2 tengah test programming. tengok gelagat sorang2 time derang tengah wat coding, kadang klakar pun ada, kesian pun ada. tapi nak wat camner. da namanyer test. x kan aku nak pi ajar sorang2 kot. apa2 pun aku doakan yg terbaik untuk derang semua. some of them ak tgk boleh buat. but some of them entahlah. person yg entahlah tuh, person yg sama dlm kelas yg wat x tahu jer biler aku ngajar. x perlah. insyaaallah u all berjaya.



laskar pelangi.. pad aku satu lagu yang cukup indah bait2nya jika kita hayati. setiap dari kita ada impian. impian untuk berjaya.. impian untuk keluarga.. bah kan impian untuk diri sendiri. namun.. adakah cukup dengan sekadar bermimpi tanpa berusaha... adakah sesuatu yg kita usahakan itu akan datang bergolek? itu yg aku cuba untuk katakan kepada cik/en student yg aku sayangi... u all mengimpikan untuk berjaya.. tapi some of u hanyut dalam mimpi yg u cipta sendiri. kejayaan bukan sesuatu yg kita boleh dapat dlam sehari... ia memerlukan pengorbanan. kalu kamu x mampu nak korbankan sikap malas kamu... camner kamu nak berjaya....

fikirkanlah adik2 semua.... saya x marah.. cuma frust.....

Monday, April 19, 2010

BaLiK Kg LaGiK

aktiviti tuk dua ari nie juz balik kg n menampin. some of u will ask what is menampin.. rite?.. menampin means pergi merayau2 di pekan tampin... some of people will said.. apa la yg ader kat pekan tampin tuh... tampin tuh x la sesegah mcm KL.. kalu nak di compare ngan Kajang pun.. jauh bezanya... tapi macam2 ade2.. plus barang2 pun reasonable... hehehe... sebelum menampin semalam.. kami sempat g kenduri kat kg... meriah gaks kenduri kat kg nie...








MaRi MeneBas

this weekend kami balik umah wan nyang lagik. xtvt minggu nie... mari menebas.. sebab rumput2 kat umah wan nyang da tinggi.. hehehhe.. wan kater kalu adel n dni main.. mesti x nampak punyer.. sebab da tinggi bebenor.. mama dok melayan afrina jer la. petang.. cam biasa la.. kami g menampin beramai2...


-- mak teh in action --

--pak ngah.. org penting --

-- afrina relax manjang --

-- while org lain bz... dni pun bz.. adel? lagik la bz --

-- learning session --

-- acting like gadis kg yg poyo --

-- wan... --

-- atuk in action --

-- wan wif mak ngah --

-- mak teh kepenatan --

-- take a break --


Wednesday, April 14, 2010

aNoTheR ViSiT....

aku bosan biler ev visit sebab biler dia dtg aku sakit paler.. kawan2 yg lain pun sama sakit paler. huhuhu.. seb bek la pak cik dtg 6 bulan sekali kalu tiap2 bulan? botak la pale kami2 kat hnd nieh. hahahaha.......

3 MonThs and 1 weeK

ilham afrina now is 3 months and 1 weeks. afrina skang da boleh meniarap. alhamdulillah. terkejut gak biler tgk afrina bersungguh2 memusingkan badan dia. for me, her development is faster than the lil twin. may be sebab dia sorang and till now still BF. alhamdulillah. cuma skang nie afrina batuk2. kesian dia. batuk plak time tdo jerr. cepat2 sihat ye sayang.


video
-- kesungguhan afrina --

-- saya telah berjaya --

-- wajah setelah berjaya --

-- punye la bersungguh sampai tertido --



Thursday, April 8, 2010

wHeN iLHaMs WeNT to SkOOL

berzaman rasanye x menjejakkan kaki ke bumi STTJ yang tercinta ini. ari tuh masa da lepas pantang mama n all the iLHams sempat singgah sebentar ke bumi STTJ ini dengan tujuan untuk menghantar buku2 lama untuk disumbangkan ke Pusat Sumber STTJ. ye la.. all the mak cik2 n pak cik da abes belajar, buku2 tuh da x guna lagik.. lebih baik la disumbangkan ke sekolah dari dijual ke tempat surat khabar lama. sekurang2nya ada juga ilmu yang boleh dikongsi bersama adik2 di STTJ.

STTJ... satu tempat yang terindah. tempat yang mendewasakan mama dan papa. disni jugalah tempat mama kena marah dengan papa sebab kacau dia masa tengah bersukan. hahahhaha.. papa.. jgn citer kat sapa2 tau. malu la saya. hahahha....

terima kasih guru2 di STTJ. terima kasih atas segalanya.... semoga kecemerlangan STTJ berterusan.

p/s : lupe nak bagitahu... ramai gak kerabat kami yg join STTJ, wan tam, mak long besar, acik wanie, acik diana n of course atok Mad...


-- where are we now? --

-- here we're --

-- da placed that i miss --

-- kat belakang bengkel --

-- pantang jumper tangga --

-- adik.. lets go upstairs --

-- once upon a time.. tempat lepak mama --

-- shoping spree wif da new baby --

-- my lil twin --

-- sharing a story with dni? --

-- i wonder what they laugh about? --

Wednesday, April 7, 2010

YaNG TeRiNDaH


Semenjak kau hadir dalam hidupku..
Tiada lagi keresahan..
Kau mengetuk pintu hatiku..
Tanpa sedar hingga ku izinkan..

Kau yang bernama cinta..
Kau yang memberi rasa..
Kau yang ilhamkan bahagia..
Hingga aku terasa indah..

Maaf jikaku tidak sempurna..
Tika bahagia mula menjelma..
Bila keyakinan datang merasa..
Kasih disalut dengan kejujuran..

Mencintai dirimu..
Merindui dirimu..
Memiliki dirimu..

Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

-- by dak mie::ost i'm not single::adamaya --



Tuesday, April 6, 2010

MajLis AkiKaH aFRiNa n BiRTHDaY TwiN

Since En Nea da share kan a few photo kat fb, so mama upload la kat sini... a big thumb mama bagi kat afrina sebab soooo sporting sepanjang majlis berlangsung... dia dok diam jerr.. kejap2 senyum2.. kejap2 mengeliat. alhamdulillah dia x nanges..

-- papa wif afrina --

-- tdo... --

-- mengeliat.... --
-- menguap... --

-- Dni Cuba Tuk mengintai kek --

-- adel.. model of da day.. --

-- cake for adlina --

-- cake for ardini --

-- bugs in garden --

-- when we combine it --

-- blowing candle --

-- jom potong cake (cake itu sungguh cantek n chomel n
sedap.. ita gdm.... thanx dear)--


-- everything for u my dear --