Friday, November 20, 2009

TeRKenaNG

minggu nie ke'bz'an invigilate xm dan ia menyebabkan saya dilanda kemalasan untuk meng'update' blog. juz to share something... at the first day invigilating xm, saya ditempatkan di puncak kayangan. huhhu. puncak kayangan adalah nama lain yang kami beri buat kelas2 yang berada di tingkat paling tinggi. bayangkan lah dengan perut yang memboyot nie.. terpaksa mendaki bangunan 3 tingkat tuh,,... fuhhhh.. sampai2 atas... mabuk.. terus x leh wat paper. sudahnya dok jer la sepanjang xm tuh. tu la.. sapa suruh mak buyung nie jaga xm kat puncak kayangan tuh. seb bek dapat group yg best. kalu idak.. x tahu la aper jadinyer.

da lama sebenarnya x naik puncak kayangan tuh. seingat aku masa tahun pertama kerja jer naik atas tuh. masa tu ngajar first batch HND. tak tahu lah naperr. tapi budak2 first batch tuh memang menakutkan. may be sebab masa tu baru grad. then dapat plak student yg jarak umur juz setahun dua dari aku. antara spesis yang menakutkan aku dan kawan2 geng2 gagak hitam. ceh.... ingat student jer pandai bagi lecturer gelaran... kami pun pandai tau.. hehehhe

tapi spesis gagak hitam tu memang la.. mentang2 la kami lecturer baru time tuh.. then umur plak x jauh beza... manjang kena buli jer la kami nieh. tapi dari sudut pelajaran.. geng2 tuh memang pandai. itu aku x nafikan. dulu setiap kali nak masuk kelas derang, rasa macam nak g berperang jerr. kena siap semua peluru2 untuk membidas apa jer yg akan terjadi.

tapi tu semua dulu..... skang nie derang da jadi mcm kawan plak. satu yg aku respect derang.. sejauh mana derang pergi.. derang x lupa asal derang..... bukan mcm sesetengah spesis yg ada skang.. belum apa2 da wat lecturer mcm2. x per la...... biarkan si luncai terjun denga labu2 nya. hehehhe



Thursday, November 12, 2009

Jom TeNgoK

sementara dni tdo td, i juz surf da net n found this video. terharunya tengok video nie. subhanallah.. besarnya kekuasaanMu. menakjubkan.




video

Tuesday, November 10, 2009

MaMa... i wanT kakak

sejak semalam.. mulut dni asyik panggil kakak jerr.... nie la akibatnyer biler adel tak der... mama n papa tercari2 adel yg riuh tuh. kalu dia ader... ader saja nak dibisingkan nyer. macam bertih jagung. biler dia x der... sunyi jer umah. dlm kete pun sunyi. x der kawan nak gaduh. huhuhu.. uikssss... airmata aku da nak meleleh da nie. rindunyer kat adel.

sian dni sorang2 ditinggalkan adel. sebenarnya adel kat umah wan. tinggal kat sana sebab dni demam. wan takut mama pengsan plak nak handle dua2 kanak2 tu. ari nie, masuk ari ke 3 dni x sihat2. da x muntah. tapi dok cirit2 jer. kesian plak mama tengok dni. cepat2 sihat yer sayang. as i writing this, dni kat taska. beratnya hati pagi tadi nak ntar dni g skul. tapi mama ada keje tertunggak yg perlu dilumaskan. soklan praktikal test. huhuhu.... kalau x disebabkan soklan tu x siap... maunya mama cuti ari nie dan mengulit dni.

dni... cepat2 sihat sayang. mama jadi buntu biler kamu x mahu makan. kamu kena makan..nanti kamu sakit lagik. mama n papa sayang dni... n sayang adel jugak. adel... weekend nanti mama balik yer sayang. jangan nakal2, k

Tuesday, November 3, 2009

MiSS Ya!!!!


"Since you went away the days grow long
And soon I'll hear old winter's song
But I miss you most of all, my darling
When autumn leaves start to fall"


-- autumm leaves by eva cassidy --